Info car-covers

Wij leveren binnen en buiten car-covers voor alle auto`s zowel oud als nieuw

Weet u niet welke beschermhoes het beste past om uw auto stuur gerust een email met het merk type model en bouwjaar van uw auto.Wij zullen uw email zo snel mogelijk beantwoorden

Een kwaliteits- autohoes moet aan de volgende eigenschappen voldoen:

  • Het materiaal moet ademend zijn (de meeste materialen ademen niet of zeer slecht)
  • niet krassend (geen polyester nylon of plastic)
  • niet hygroscopisch (= niet vocht-aantrekkend geen katoen)
  • stofdicht (geen stretch)
  • goede pasvorm

Een buitenhoes moet bovendien waterdicht en UV-bestendig zijn.

Ademend
Een autohoes moet beslist van goed ademend materiaal gemaakt zijn, zodat verdampt condensvocht weer naar buiten kan ontsnappen. Gelukkig zijn de meeste mensen zich hiervan tegenwoordig wel bewust en laten zij de goedkope, maar niet ademende nylon en PVC hoezen liever links liggen.

Niet krassend
Dat een autohoes een zachte binnenkant moet hebben om krassen te voorkomen lijkt vanzelfsprekend, maar hoeveel hoezen kunt u vinden die dit daadwerkelijk hebben?

Niet hygroscopisch
Het materiaal moet vocht afstotend zijn – zelfs voor een binnenhoes! Als het  materiaal vocht opneemt en/of vasthoudt (zoals katoen), blijft de hoes als een klamme lap op de auto liggen. Een hoes die katoen bevat kan alleen worden gebruikt in een volkomen droge ruimte, wat in ons klimaat wil zeggen: een verwarmde ruimte. Een goede universeel bruikbare hoes zou daarom geen katoen mogen bevatten.

Stofdicht
Uiteraard, want het is stof en vuil waartegen u de auto wilt beschermen. Omdat een geweven materiaal altijd wat stof door de weefgaatjes doorlaat, biedt een niet-geweven materiaal betere bescherming tegen stof.

Goede pasvorm
De hoes moet goed over de auto passen en voorzieningen hebben die hem op zijn plaats houden. Hij moet niet over de grond slepen want daardoor kunnen vuil en zand aan de binnenkant komen, die krassen op de lak kunnen veroorzaken wanneer u de hoes over de auto trekt. De hoes moet ook niet wegwaaien als het een beetje waait of elke keer als u de garagedeur opent.

Materiaal eisen:

     Moltex

Supertex

 

   PVC Nylon

     Katoen

ademend

zachte binnenkant

niet hygroscopisch0

stofdicht

 

 

 

 

 

Aanvullende eisen voor buitenhoezen:

waterdicht

UV-bestendig